بلاگ, مقالات

ورم معده و اثناعشر و ساير روده‌ها

 

سیستم گوارش از دهان و جویدن شروع می‌شود. با کمترین دقت در این دستگاه پیچیده متوجه می‌شویم که عوامل گوناگونی مانند غدد بزاقی و ترشحات پرتنوعش، زبان و انعطاف عجیبش با هفده ماهیچه‌ی متصل و چشیدن طعم‌ها عمدتا با نُک زبان، دندان‌ها از تیز و برنده در جلو تا آسیاب‌ها درکناره‌ها، و در اطراف: استشمام بوی غذاها با بینی و اثر بر نوع ترشح متناسب بزاق با نوع غذاها و…همچنین آماده شدن طبیعی حساب‌شده‌ی دهانه‌ی ورودی معده برای ورود بی‌آزار لقمه در معده و.. و… چنین سیستم حیاتی و مهمی، اقتضا دارد که اصول ساده‌ی غذایی را با دقت و اهتمام تمام مورد توجه جدی قرار دهیم.

 

توصیه‌ها:

 

  1. شستن دست و دهان قبل و بعد از هر غذا؛ که از دستورات مهم طب وقایه است.
  2. مسواك بعد از هر خوردنی و قبل و بعد از خواب.
  3. خوب جویدن و زیاد جویدن با اشتیاق تمام (ده اصل خوب جویدن مدون شفا، واقعا بسیاری مشکلات گوارشی را برطرف می‌سازد؛ و پیشگیری می‌نماید.)
  4. حذر از نوشیدنی‌های گازدار، نوشابه‌های الکلی، نان و غذای کهنه و فاسد، و سرخ کرده‌ها.
  5. نوشیدن مایعات، جرعه جرعه (حداقل یک لیوان معمولی حدود 200 سی سی در سه نَفَس.)
  6. غذای شب، سبک (و اوّل وقت، بهتر) حذر از خواب بعد از غذای سنگین تا 2 ساعت،
  7. حذر از خوردن در حال سیری + هنوز اشتها دارید، دست بکشید.
  8. چای کم و کمرنگ و کم‌حرارت (داغ، مضر است و اساسا برکت ندارد.)
  9. بیشتر از نان سبوسدار و تازه به تازه و سالم استفاده نمایید (نان بدون سبوس زودتر کهنه می‌گردد.)
  10. حبوبات هرچه پخته‌تر باشد، نفخ کمتر , و فشار کمتری بر معده و روده‌ها دارد.
  11. بیش از یک نوع غذا برای دستگاه گوارش سنگین است.
  12. حذر از غذای داغ، آب یخ، سرد و گرم با هم

«بە زۆر جاوینی کەم، زۆر داخ یا زۆر سارد نەخواردن، وەک لە سەر یەک سەرد و گەرمان، بناغەی سڵامەتیت دانە»

 

داروهای گیاهی :

 

مرباخ و پودر شیرين بیان: 1 قاشق غذاخوری مرباخ+ 1 قاشق مربّاخوری شیرین بیان، در 1 لیوان آبجوش دمکرده با پارچه‌ای تمیز یا صافی بسیار ریز، صاف کنید، و 2 ساعت بعد از غذا میل شود.

علك و عسل : 1 قاشق مربّاخوری نیم‌ساعت قبل از خواب با چرب کردن لب، جهت نچسبیدن مواد (علک و عسل، ملیّن است و احیاناً کمی افت فشار یا در ابتدا دل‌پیچه‌ای ایجاد کند.)

عرق چهارگیاه شفا: 2 قاشق غذاخوری نیم‌ساعت قبل از هر غذا مصرف با 1 لیوان آب اما اگر بعد از غذا مصرف شود، بدون آب باشد. توجه! در فشار بالا شیرین بیان حذف شود و حداکثر به اندکی مکیدن ریشه‌ی آن در حد کمترین طعم در دهان، اکتفا شود__

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =