لوزهها از غدههای فداکار و دفاعی بدن ما هستند. و چون در معرض سرما و گرمای غذا و هوا قرار دارند و یکی از مسؤولیتهایشان متعادل کردن دمای خوراکیها است تا مری و معده کمتر آسیب ببینند، روشن است که از حساسیت خاصی برخوردارند. در سن کودکی و در بیرعایتی والدین و اطرافیان کودک، ممکن است آنان را با بزرگتران مقایسه کنند که اشتباه است.
ضرورت درمان لوزه و احیانا توصیه به جراحی، در این ایام بیشتر است. در حالی با کنترل التهاب و عفونت با نسخههای طبیعی، این ضرورت به حداقل میرسد. بنده علیرغم فشار فامیلان، به خودم اجازه ندادم که دو فرزندم از لوزه محروم گردند و چند سالی مراعات و مقاومت کردیم تا رشد کردند و خوشبختانه اکنون که از 20-25 سالگی هم گذشتهاند، چنین نیازی اصلا احساس نمیشود. متاسفانه وقتی امکان جراحی آسان میگردد بعضیها فکر میکنند که لوزهها دو فقره از صدها فقرهی غدد دفاعی بدن هستند و اگر چند تای اینهم نباشد اتفاق خاصی نمی افتد!! غافل از اینکه هیچ اندامی بیحکمت نیست و جراحی جز در ضرورت عدم امکان کنترل و درمان، مطلقا جایز نیست و اتفاقا سازمان بهداشت جهانی از عمل بیرویهی لوزه و… به شدت منع کرده است.
توصيهها:
- حذر از دو هوا شدن و سرد و گرم با هم و آب يخ.
- حذر از چربي و سرخكرده و تنقلات مصنوعي خصوصاً پُفك و چيپس و كيك و…
- حذر از خستگي و كمخوابي.
- حذر از صحبت كردن زياد و با صداي بلند.
- فضاي اتاق، هميشه با دستگاه بخور يا كتري و سماور مرطوب باشد.
- حذر از خستگي شديد. –
- به جاي تنقلات مصنوعي از انواع ميوهها و سبزيهاي فصل به خوبي استفاده كنيد. –
دواهای گياهی :
- محلول لوزهی شفا يا: نصف قاشق چايخوري نمك، 1 قاشق چايخوري عسل، 1 قاشق مربّاخوري آبليمو، 2 قاشق غذاخوري عرق سه گياه و يك قاشق بابونهي مغلظ شفا روزي 5 بار غرغره كنيد؛ بعد از چند دقيقه، قورت دهيد يا تُف كنيد. قبلا با كمي آب نمك به خوبي غرغره نماييد.
- بخور شفا: 5 قسمت شده شبها قبل از خواب با 2 ليتر آبجوش به مدّت 25 دقيقه بخور دهيد و بعد بخوابيد تا دوهوا نشويد يا فوراً عرقريزي بدن را پاك و لباس مناسب بپوشيد. و يك ليوان از آنرا براي غرغره جدا كنيد.
- عرق سهگياه: سه وعده قبل از غذا، 3 قاشق غذاخوري مصرف كنيد.
- بنفشه: روزي 2 بار يك قاشق غذاخوري در نصف استکان آبجوش دمكرده صاف و ميل شود.