بلاگ, مقالات

چربی کبد

 

رازی و بوعلی کبد را از اعضای رئیسه می‌دانند. اصلی‌ترین دستگاه تجزیه و ترکیب مواد گوناگون بدن ما کبد است. اسکلت و عضلات، سنگین‌ترین بخش بدن و ماشین متحرک ما هستند و پوست هم محافظی حیرت انگیز با کاربری‌های متعدد؛ و از اعضای رئیسه، نقش مغز و سیستم عصبی فرماندهی و اطلاع رسانی است؛ و نقش قلب و ریه، رسانیدن مواد به اندام‌ها مانند دستگاه حمل و نقل؛ و کار کلیه‌ها پالایش سموم قابل حل در مایع ادرار است همچنان که ریه‌ها هم پالایش مواد قابل تصاعد را نیز به عهده دارند. غدد درون ریز زیادی هم داریم که هر کدام نقش‌های خاصی به عهده دارند اما در میان این همه تشکیلات پیچیده‌ی بدن، نقش کبد به لحاظ وجود هزاران نوع کارخانه در این اندام کوچک و ترد گوشتی به لحاظ تولید و فرآوری  و به تعبیر طب سنتی: هضم سوم مواد پس از دهان و معده از همه مهم‌تر و پیچیده‌تر و جامع‌تر است. با این مختصر اشارات، بایستی متوجه شویم که مراقبت از کبد برای حیات سالم ما چقدر حیاتی است.!

 

توصیه‌های عمومی:

 

  • اساس پرهیز و بهداشت و درمان، تحرّک بدنی کافی، و تغذیه‌ی مناسب با تحرّک است.
  • اصولِ خوب جویدن، در عین سیرشدن، موجبِ کمخوری و << کاهش چربی کبد و…است.
  • شام کم و اوّلِ وقت، و ترجیحاً  هرچه ساده‌تر، بهتر؛ و چه بهتر اگر سالاد باشد.
  • صبحانه، زود و زیاد، به شرط خوب جویدن.
  • نیم‌ساعت قبل از هر غذا، یک لیوان آب بنوشید و 2 ساعت بعد از هر غذا هم
  • در هفته 2 ـ3 بار، چنان تحرّک داشته باشید که با تعریق زیاد مجبور به دوش گرفتن شوید.
  • زرشک مصرف خوراکی خام و پخته: هر شب یک قاشق غذاخوری زرشک با یک لیوان آب تا صبح گذاشته و با همان آب مثل چای دمکرده آب و تفاله را با هم میل کنید.

 

دواهای طبیعی:

 

  • ماءالجبن+ هفت عرق، در گرید 1 تا ده روز و در گرید 2، تا 15 روز و احیانا تکرار پس از دو ماه به مدت یک هفته؛ و در گرید 3،  دو ماه یک‌بار تا سه بار؛ و تکرار لازم نیست؛ مگر بی‌رعایتی‌ها دوباره پیش آورد.
  • نسخه‌ی سیر و لیمو: پنج عدد لیموترش شیرازی با پوست و بدون هسته، با 30 حبه سیر، چرخ کرده، در مخلوط‌کن؛ سپس در قابلمه با یک لیتر آب، آرام به جوش می‌آوریم. به محض به جوش آمدن، از روی شعله برمی‌داریم. پس از سرد شدن محلول را صاف و در یخچال نگه می‌داریم: مصرف: 4 قاشق غذاخوری لبریز: حدود نصف استکان کوچک، پس از هر وعده غذا، به مدت 21 روز؛ سپس 9 روز استراحت، و مجدداً 21 روز استفاده؛ که در سال، دو دوره کافی و در گرید 3 تا سه دوره بلامانع است.
  • عرق کاسنی شفا و شاتره: نیم‌ساعت قبل از هر غذا 5 قاشق غذاخوری با یک لیوان آب میل شود.
  • حب مقلنجان یا سورنجان: وسط هر غذا 2 ـ 3 عدد قورت دهید.
  • زیره سبز: نیم پودر: دمکرده 1 ـ 2 قاشق چای خوری مثل چای یا پودر با ماست کم چرب و سالاد.
  • برگ بلچ (زالزالک): دمکرده 250 گرم در 2 هفته و قابل تکرار پس از دو هفته استراحت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + دوازده =